Ruslan Flocea, numit de Parlament șef al Centrului Național Anticorupție

Ruslan Flocea, câștigătorul concursului pentru șefia Centrului Național Anticorupție, a fost numit în funcție de către Parlament. Acesta a fost votat de 72 de deputați.

Întrebat de deputata Maria Ciobanu „dacă va fi preocupat de furtul miliardului, Flocea a spus că „nu doar furtul miliardului, dar și multe alte subiecte care au fost discutate în societate, vor fi cele mai importante pe agenda CNA, împreună cu colegii de la Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală”.

Flocea a mai declarat că va solicita Comisiei de anchetă privind frauda bancară să evalueze „posibilitățile instituției față de ce trebuie să facem ca persoanele vinovate să fie trase la răspundere”.

Octavian Țîcu a luat cuvânt înainte de votarea lui Flocea în funcția de șef CNA. „Oare frica lui Dodon e atât de mare încât nu s-a putut organiza un concurs onest?”, a întrebat Țîcu în plenul Parlamentului.

Țîcu a ținut să spună că nu-l va vota pe Flocea. „Vă urez succes în această misiune deloc ușoara. Să mă faceți să regret că nu v-am votat”.

Și Lilian Carp a spus că nu-l va vota pe Flocea. „Am să țin cont de opinia Maiei Sandu care a spus că nu este bine ca un consilier al unui președinte, al premierului sau al președintelui Parlamentului să participe în asemenea concursuri”.

Din 2016, Flocea a deținut funcția de secretar general al Președinției Republicii Moldova.

CV-ul lui Ruslan Flocea


Pub