Susținătorii lui Ilan Șor participă la un miting în fața Curții Supreme de Justiție. Se scandează: „Ilan, suntem cu tine!

PE SCURT

Susținătorii și membrii Partidului ȘOR participă la un miting în fața Curții Supreme de Justiție, în susținerea președintelui formațiunii Ilan Șor. Aceștia scandează „Victorie”, „Ilan, suntem cu tine”, „Unul pentru toți și toți pentru unul”.

Magistrații de la CSJ examinează astăzi recursul depus de avocații deputatului privind mandatul de arest și anunțarea lui în căutare națională și internațională.

PE LUNG

Oamenii au venit cu pancarte cu mesaje: „Ilan Șor a fost singurul care a demonstrat că se poate trăi mai bine”, „Jos mâinile de pe Ilan Șor” sau „Justiția, respectă legile”.

În fața protestatarilor a ieșit deputata Marina Tauber care a venit cu un mesaj de încurajare. „Curtea de Apel a emis o hotărâre ilegală. Ilan Șor este supus unei presiuni enorme. Noi ne-am adresat către CtEDO”, a menționat Marina Tauber.

La un moment dat, către manifestanți s-a adresat prin telefon și președintele formațiunii Ilan Șor.

Da, este un moment complicat. Sunt convins că vom câștiga. Vă promit, că după ce vom câștiga, vom construi o Moldovă de care ne vom mândri și la care visăm”, a declarat Ilan Șor.

Amintim că, magistrații Curții de Apel Cahul au emis, pe 25 iulie, o încheiere prin care autorizează, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, un mandat de arestare pe numele deputatului și anunțarea acestuia în căutare națională și internațională.

Ieri Ministerul de Interne a anunțat că l-a dat în căutare internațională pe Ilan Șor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.