După demisia lui Plahotniuc, la Nisporeni vor fi organizate pe 20 octombrie alegeri parlamentare noi

PE SCURT

Comisia Electorală Centrală a decis astăzi organizarea la 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile locale, a alegerilor parlamentare noi în circumscripția uninominală Nisporeni.

Aceasta după ce ieri Vlad Plahotniuc, ales deputat în această circumscripție, a renunțat la mandat.

PE LUNG

Tot pe 20 octombrie urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi în alte trei circumscripții: nr. 33 din Chișinău, în care fusese ales Andrei Năstase, actualul vicepremier și ministru de Interne, nr. 48 de la Tiraspol și Bender, unde deputatul independent Viorel Melnic a renunțat la mandat, dar și nr. 50, la Vest de Republica Moldova, unde a câștigat prim-ministra Maia Sandu.

Reamintim că ieri Vlad Plahotniuc a anunțat că a depus mandatul de deputat în Parlament. El a declarat că prin renunțarea la imunitate dorește să oprească abuzurile și presiunile politice asupra instituțiilor de drept.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.