02:54:31 19.04.2024
Stiri

Robu se „RĂSCOALĂ”? „Societatea are așteptări mari din partea noastră. Să redobândim încrederea oamenilor în Procuratura Generală”. Dodon l-a SALVAT pe Robu de întrebările jurnaliștilor

Social 31.07.2019 12:44 Vizualizări2085 Autor: Ziarul National
Robu se „RĂSCOALĂ”? „Societatea are așteptări mari din partea noastră. Să redobândim încrederea oamenilor în Procuratura Generală”. Dodon l-a SALVAT pe Robu de întrebările jurnaliștilor captură privesc.eu


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a fost prezentat astăzi funcționarilor din cadrul Procuraturii Generale de către președintele Igor Dodon. Noul procuror a fost scurt în declarații, spre deosebire de Dodon, și a spus că va avea „un mandat foarte dificil”, iar sarcina sa este să readucă încrederea oamenilor în această instituție.

Președintele Dodon, care a semnat decretul de numire a lui Dumitru Robu în noua funcție, a dat asigurări că noul procuror general este „profesionist și integru”.

„Eu nu cred că toți 637 de procurori sunt hoți, corupți, bandiți. Șper că sunt și oameni onești. Clasa politică, președintele țării, oamenii au foarte mari așteptări de la procuratură. Cei care își vor face onest datoria vor fi apreciați și sprijiniți, iar cei care nu – trebuie să plece. Ați văzut că eu mizez pe profesionalismul procurorilor din R. Moldova. Nu vreau ca o asemenea instituție să fie controlată de filiale din exterior. Domnul Robu este om din sistem și noi considerăm că este profesionist și integru”, l-a lăudat președintele pe noul procuror general.

De asemenea, președintele a transmis un mesaj tranșant procurorilor și chiar crede că ar fi oportun ca Dumitru Robu să meargă chiar astăzi la Parlament, pentru că „sunt întrebări cu furtul miliardului, uzurparea puterii în stat în luna iunie curent”. „Societatea așteaptă acțiuni dure cu furtul miliardului, cu uzurparea puterii în stat”, a adăugat șeful statului.

La rândul său, procurorul general Robu nu a fost prea vorbăreț, iar la un moment dat a fost salvat de întrebările jurnaliștilor de către Igor Dodon. „Vă mulțumesc mult pentru încredere acordată. Avem o misiune foarte dificilă. Astăzi pot doar să vă spun că societatea are mari așteptări de la noi și trebuie să redobândim încrederea oamenilor”, s-a limitat să spună Dumitru Robu.

Acesta a fost întrebat dacă va veni în Parlament pentru a cere ridicarea imunității unor deputați, însă a intervenit Igor Dodon. „Procurorii trebuie să deschidă dosare penale pe numele celor care încalcă legea și mai puțin să vorbească”, a conchis șeful statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md