19:32:23 24.04.2024
Stiri

Scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu: „Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează?”

Politică 31.07.2019 16:00 Vizualizări8238 Autor: Ziarul National
Scrisoare deschisă adresată Maiei Sandu: „Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează?”


„Ce aveți, doamnă Maia Sandu, cu Unirea, ce aveți, doamnă Maia Sandu, cu România?”, o întreabă fostul deputat și ministru Valeriu Munteanu pe premier, după ce Maia Sandu a declarat pentru presa rusă că „pe problema Unirii celor două state mulți politicieni speculează, iar asta divizează societatea”.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului, Valeriu Munteanu o acuză pe Maia Sandu că pedalează pe aceeași idee ca ultimii lideri politici de la Chișinău, cum ar fi Vladimir Voronin, Vlad Filat și Vlad Plahotniuc.

„Doamnă Maia Sandu, într-o democrație știți bine că temele divizează, atunci de ce vorbiți doar despre Unire? Candidatura Dvs. la președinție a divizat — jumătate v-au votat pe Dvs., iar jumătate pe Igor Dodon. Relația cu Uniunea Europeană ne divizează — jumătate doresc în UE, jumătate nu doresc acest lucru. Relația cu Federația Rusă ne divizează, federalizarea ne divizează. Apropo, vizita dumneavoastră în Federația Rusă ne divizează, de ce mergeți atunci la Moscova ca să ne divizați?”, întreabă Munteanu.

Acesta crede că ultimele declarații ale Maiei Sandu sunt „un semn foarte clar” de eșuare în relația cu cetățenii, „capitulând în fața lui Dodon”, dar și eșuare „în relația cu România”.

Vedeți mai jos scrisoarea deschisă către Maia Sandu, adresată de Valeriu Munteanu:

Voronin–Filat–Plahotniuc–Sandu

După ce, doamnă Maia Sandu, ratați pe zi ce trece dezoligarhizarea, dați semne evidente că vreți să ratați și relația cu România.

În cadrul unui interviu pentru agenția rusă TASS, ați declarat că „pe problema Unirii celor două state mulți politicieni speculează, iar asta divizează societatea”.

De fapt, doamnă Maia Sandu, spuneți același lucru pe care l-au susținut la vremea lor și Vladimir Voronin, Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc — să nu vorbim despre Unire, să tăcem despre Unire, pentru că asta înseamnă de fapt „anularea geopoliticii” — nu România, nu oricărei discuții despre relația cu România.

Doamnă Maia Sandu, într-o democrație, știți bine că temele divizează, atunci de ce vorbiți doar despre Unire? Candidatura Dvs. la președinție a divizat — jumătate v-au votat pe Dvs., iar jumătate pe Igor Dodon. Relația cu Uniunea Europeană ne divizează — jumătate doresc în UE, jumătate nu doresc acest lucru. Relația cu Federația Rusă ne divizează, federalizarea ne divizează. Apropo, vizita dumneavoastră în Federația Rusă ne divizează, de ce mergeți atunci la Moscova ca să ne divizați?

De ce vă interesează doar problema Unirii și nu vă interesează să puneți în discuție și alte chestiuni care ne divizează? Ce aveți doamnă Maia Sandu cu Unirea, ce aveți doamnă Maia Sandu cu România?

Când România dă bani și ajutoare și burse asta nu ne divizează? Când România ne susține, în primul rând financiar, asta nu ne divizează? De fapt, doamnă Maia Sandu, sunteți ca Vladimir Filat și Vladimir Plahotniuc — România trebuie să se comporte în relația cu Republica Moldova ca și cum Republica Moldova ar fi parte a României, dar în același timp Republica Moldova să rămână suverană, independentă și tare mândră, altminteri spus România trebuie să facă „ce trebuie”, iar Republica Moldova poate face „ce vrea”.

Doamnă Sandu, întrebați-i, vă rog, pe prietenii noștri germani, câți bani a dat RFG pentru RDG înainte de reunificarea de la 3 octombrie 1990 și veți avea răspunsul — niciun ban, niciun sprijin, niciun ajutor. Toți banii din RFG au venit către RDG după reunificare, nu înainte, dar dumneavoastră vreți astăzi ca România să dea totul, iar Chișinăul să nu facă nimic, ba mai mult, Chișinăul să nu vorbească despre geopolitică, dar asta pe banii și cu sprijinul României.

Este, de fapt, un semn foarte clar, pentru că așa cum eșuați în relația cu cetățenii, capitulând în fața lui Dodon, așa veți eșua și în relația cu România.

Lucrurile din punctul de vedere al Uniunii Salvați Basarabia devin tot mai evidente. Ceasul a început să ticăie, îl auziți, doamnă Maia Sandu?


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md