/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„Ziua tăcerii” înainte de alegeri va fi reintrodusă. Parlamentul a modificat, din nou, această prevedere

31 iulie 2019, ora 16:13

Așa-zisa „zi a tăcerii” care interzice agitația electorală cu o zi înainte de alegeri va fi reintrodusă. Astfel, la viitoarele alegeri parlamentare, agitația electorală va fi interzisă atât în ajun, cât și în ziua alegerilor. Modificările la legislația electorală au fost votate astăzi în Parlament în lectura a doua. 

„Respectiva prevedere nu se referă la informațiile care au fost deja plasate în internet sau pe afișele expuse anterior”, menționează reprezentanții Parlamentului.

În același context, deputații au votat azi în lectura a doua anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional pe liste de partid. În total, proiectul votat în lectura a doua vine cu modificări la patru legi existente. Acesta urmează a fi votat în lectură finală în sesiunea de toamnă-iarnă a Legislativului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram