(video) Ședința Parlamentului: Demisia lui Plahotniuc, aprobată. Robu, numit procuror general interimar

(update 15:56) Parlamentul a votat în prima lectură modificări la Legea privind administrația publică locală.

(update 15:09) Deputații au votat în a doua lectură prelungirea termenului pentru desfășurarea activităților în baza patentei de întreprinzător.

Foto: UNIMEDIA

(update 14:59) Proiectul de hotărâre privind depunerea mandatului de deputat al lui Vladimir Plahotniuc a fost aprobat în Parlament.

(update 14:54) Dumitru Robu a fost votat de 78 de deputați, printre care și democrații, în funcția de procuror general interimar. Deputatul Lilian Carp nu a votat pe proiectul de hotărâre.

(update 14:26) Dumitru Robu a fost propus pentru funcția de procuror general interimar. Alexandru Slusari, președintele frațiunii Platforma DA, a spus că Robu „este persoana relativ tânără, nu figurează în investigații jurnalistice, intrunește condițiile legii Procuraturii și considerăm că are capacitatea, în scurt timp, să aducă progrese semnificative în ceea ce ține justiția”.

„Este o măsură de circumstanță, tocmai din rationalismul că vrem să curățim institutului statului. Justiția nu poate fi schimbată timp de 3 luni. Acets sistem s-a creat timp de 30 de ani”, a spus deputatul Octavian Țîcu despre candidatura lui Dumitru Robu.

Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PD, a spus că l-ar întreba pe Dumitru Robu „dacă este normal când deputații se duc la judecăți, fac presiuni”. Totuși, Diacov a declarat că fracțiunea PD îl va vota pe Robu.

(update 14:20) Proiectul de hotărâre privind depunerea mandatului lui Vlad Plahotniuc a fost introdus pe ordinea de zi.

(update 14:16) Biroul permanent a decis întoarcerea moțiunii simple împotriva ministrei Natalia Gavriliță către PD, pentru a fi întocmită regulamentar.

Deputații s-au întâlnit astăzi în penultima ședință ordinară din sesiunea de primăvară.


Pub