Maia Sandu, despre o posibilă extrădare a lui Vlad Plahotniuc: „Discutăm cu reprezentanți ai mai multor Guverne”

Prim-ministra Maia Sandu susține că nu cunoaște unde se află ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc. De asemenea, politiciana a menționat că poartă discuții cu reprezentanți ai mai multor Guverne pentru a identifica locul aflării și o posibilă extrădare a lui Plahotniuc.

Foto: UNIMEDIA

„Cu siguranță avem datoria să sancționăm oamenii care au comis abuzuri. Plahotniuc a comis cel mai mare abuz. Nu cunoaștem unde se află el exact. Procuratura încă nu s-a apucat de lucru, dar sperăm că în următoarele zile se va apuca de treabă. Discutăm cu reprezentanți ai mai multor Guverne pentru a obține ajutor. Trebuie să avem certitudinea că el va plăti pentru orice ilegalitate comisă. Chiar dacă Plahotniuc a plecat, consecințele regimului le vom elimina, dar e nevoie de timp”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu, unde răspunde la întrebările cetățenilor.

UNIMEDIA amintește că astăzi fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și-a depus mandatul de deputat. Tot azi, cererea de demisie a lui Vlad Plahotiuc a fost aprobată de deputați în ședința Parlamentului.

Plahotniuc a spus că „mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru”. Plahotniuc spune că în ultima perioadă, mai mulți politicieni de rang înalt, „din așa-zisa guvernare reformatoare, dau indicații publice instituțiilor de drept cum să acționeze, ce dosare să facă, cui să i se facă dosare etc”.

UNIMEDIA amintește că Vlad Plahotniuc a fost ales deputat de trei ori şi de trei ori şi-a depus mandatul de parlamentar.

Prima dată a fost în octombrie 2013, în urma unor critici cu privire la averea sa. În 2013, Plahotniuc a declarat că renunță și la imunitatea parlamentară și se va dedica intens activității în partid, pentru a se pregăti de lupta politică din toamna anului viitor. Acesta a solicitat atunci Comisiei Naționale de Integritate să verifice dosarul lui privind declarațiile pe venit.

Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și în 2015, imediat după ce a fost investit Guvernul investit de Valeriu Strileț. Atunci democratul și-a exprimat speranța că atmosfera profesionistă la care s-a ajuns în timpul negocierilor pentru crearea AIE3 va fi menținută atât în Coaliție, cât și în Parlament.

UNIMEDIA precizează că după plecarea sa în SUA, Vlad Plahotniuc a ieșit doar de câteva ori în public, doar cu câteva mesaje pe paginile de socializare. Ultima dată fiind pe 26 iunie.


Pub