(video) Prim-ministra Maia Sandu a răspuns la întrebările cetățenilor: Despre Plahotniuc, reforma Justiției și CCA

Prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a organizat astăzi, 30 iulie un live, unde a răspuns la întrebările cetățenilor. Printre lucrurile la care oamenii au cele mai multe întrebări sunt legate de mărirea salariilor, recentele concursuri pentru ocuparea funcțiilor publice, cât și reforma din cadrul justiției.

Foto: UNIMEDIA

Despre Vlad Plahotniuc

„Cu siguranță avem datoria să sancționăm oamenii care au comis abuzuri. Plahotniuc a comis cel mai mare abuz. Nu cunoaștem unde se află el exact. Procuratura încă nu s-a apucat de lucru. Discutăm cu reprezentanți ai mai multor Guverne pentru a obține ajutor. Trebuie să avem certitudinea că el va plăti”.

Despre Reforma Justiției

„Noi trebuie să elaborăm reforma și să punem presiunepentru schimbare și în Procuratură, și în Justiție. Trebuie să facem acest lucru informat, corect. Trebuie să pregătim această reformă, pentru că niște măsuri grăbite nu ar putea să ducă la un sistem de justiție onest și care să dureze”.

Despre membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului

„Există proceduri foarte complicate de schimbarea componenței CCA. Am vorbit cu reprezentanți ai mass-media despre cum ar trebui să selectăm acești membri ai consiliului. Se pare că va fi modificată legea. Dacă nu-și vor da demisia în următoarele zile, vom veni cu o inițiativă legislativă”.

Maia Sandu a declarat că astfel de live-uri, unde prim-ministra va răspunde la cât mai multe întrebări, va organiza săptămânal.

Urmăriți mai jos toate răspunsurile Maiei Sandu la întrebările adresate de cetățeni:


Pub