15:48:27 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Dorin Chirtoacă, despre candidatura lui Robu la funcția de procuror general interimar: „Bravo, băieți! Am impresia că-l depășiți pe Plahotniuc! Robu este autorul expresiei CtEDO - hu..do”

Social 30.07.2019 11:11 Vizualizări3307 Autor: Ziarul National
VIDEO // Dorin Chirtoacă, despre candidatura lui Robu la funcția de procuror general interimar: „Bravo, băieți! Am impresia că-l depășiți pe Plahotniuc! Robu este autorul expresiei CtEDO - hu..do”


Fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, este de părere că propunerea procurorului Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar este „mai gravă” decât acel „concurs de weekend” inițiat de Parlament și la care s-a renunțat astăzi.

Într-o intervenție live pe Facebook, liderul liberalilor amintește cine este Dumitru Robu, acuzatorul din dosarul său „la comanda lui Plahotniuc”.

„Colac peste pupăză, am înțeles că vor să-l propună procuror general interimar pe Dumitru Robu. Asta-i mai grav decât concursul pe care ați vrut să-l faceți în weekend, pe care l-am criticat și am spus că încalcă legea și Constituția. Dumitru Robu este cel care mi-a fabricat și falsificat dosarul la comanda lui Plahotniuc, împreună cu Morari și ceilalți. Suspendarea mea din funcția de primar a fost criticată de Consiliul Europei prin două rezoluții. Autorii suspendării au fost Robu și Morari. Cum să-l propuneți acum la funcția de procuror general interimar?”, întreabă stupefiat Chirtoacă.

CITIȚI și Parlamentul RENUNȚĂ la concursul pentru funcția de procuror general interimar? Singura candidatură pusă în discuție

Liberalul afirmă că Robu a fost adus în procuratură de Ștefan Șaptefrați despre care se știe că ar fi fost „procurorul lui Plahotniuc”. Mai mult, Chirtoacă susține că Robu ar fi „necărturar”, ar fi ascuns materiale din dosarul său, a mințit de mai multe ori în instanța de judecată - „L-am prins, l-am înregistrat!”. Și tot Robu este autorul expresiei „CtEDO - hu..do”.

CITIȚI și DOC // Procurorul Robu, propunerea guvernării la funcția de procuror general interimar, venituri de aproape un MILION de lei în 2018: Donații de mii de euro, cumătrie cu câștiguri de 14 000 de euro și alocații pentru copii din România

„Asta înseamnă în vecii vecilor Amin. Ori Plahotniuc, ori voi, același lucru. Bravo, băieți! Am impresia că-l depășiți pe Plahotniuc”, și-a încheiat mesajul Dorin Chirtoacă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md