18:27:14 23.04.2024
Stiri

Plahotniuc: „Moscova a preluat instituțiile STRATEGICE ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul, iar foarte curând și PROCURATURA și CNA. Scopul este instalarea unui regim pro-rus pe mulți ani de acum înainte”

Politică 30.07.2019 13:00 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
Plahotniuc: „Moscova a preluat instituțiile STRATEGICE ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul, iar foarte curând și PROCURATURA și CNA. Scopul este instalarea unui regim pro-rus pe mulți ani de acum înainte”


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, critică majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM pentru că „politizează excesiv” instituțiile statului.

„Dar politizarea instituțiilor nu e cel mai grav lucru care s-a întâmplat în ultimele săptămâni. Cel mai grav este modul în care Moscova a preluat instituțiile strategice ale statului: SIS, Ministerul Apărării, Parlamentul (conducerea și cele mai importante comisii), iar foarte curând și Procuratura Generală, CNA, poate și alte instituții”, a declarat Plahotniuc, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Acesta spune că a anticipat că anume așa se va întâmpla, însă a fost ignorat: „Când am spus că anume asta se va întâmpla, mulți nu m-au crezut. Acum vă spun și că aceste instituții nu sunt preluate doar ca cineva să dețină mai multă putere, dar scopul este instalarea în R. Moldova a unui regim pro-rus pe mulți ani de acum înainte, care va acționa la comanda unor forțe externe, în baza unor interese care nu au legătură cu binele moldovenilor. Doar naivii cred că rușii participă acum în Moldova la „de-oligarhizare”, în realitate însă ei participă la preluarea instituțiilor vitale ale statului, iar abuzurile pe care le pregătesc vor indica cum va arăta viitorul „stat de drept” după modelul rusesc atât de bine cunoscut”.

Sursa citată spune că s-a așteptat ca reprezentanții Blocului „ACUM” să se „trezească din euforie” și să oprească această capturare a statului de către Moscova.

„Dar constat că, dimpotrivă, ei ajută acest proces, sunt captivi în continuare vechilor obsesii politice și în timpul acesta în spatele lor se instalează mecanisme de control abuziv al statului, ale căror efecte vor fi curând devastatoare și pentru ei. În condițiile preluării totale în captivitate a R. Moldova de către Federația Rusă, în condițiile în care ultimele trocuri politice care s-au făcut, indică preluarea de către ruși, prin partidul lor, a instituțiilor de drept și, în consecință, mă aștept la o degradare totală și pe termen lung a activității justiției, la abuzuri, la o justiție politizată și supusă intereselor personale ale unor grupări, care lucrează împotriva intereselor R. Moldova”, a adăugat Plahotniuc.

De menționat că fostul lider al PD a renunțat astăzi și la mandatul de deputat, câștigat la alegerile din februarie în circumscripția nr. 17. Vlad Plahotniuc a părăsit R. Moldova la 14 iunie curent, după ce formațiunea pe care o conduce a decis să predea puterea majorității „ACUM” - PSRM. În mass-media s-a vehiculat că Vlad Plahotniuc s-ar afla acum în SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md