09:51:42 29.03.2024
Stiri

Fracțiunea PD a votat pentru candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar. Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM spune că societatea așteaptă un astfel de procuror. Carp NU a votat pentru Robu

Politică 30.07.2019 14:56 Vizualizări1624 Autor: Ziarul National
Fracțiunea PD a votat pentru candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar. Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM spune că societatea așteaptă un astfel de procuror. Carp NU a votat pentru Robu captură


Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat (PD) a sprijinit candidatura lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar, deși în plenul Parlamentului au adus mai multe critici actualei majorități „ACUM” – PSRM. Pentru desemnarea lui Robu au votat 78 de deputați.

Democrații au vrut să-l vadă pe Dumitru Robu în Parlament, pentru a-i pune întrebări, însă liderul fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, a spus că nu este necesar acest lucru.

„Legea nu prevede ca acest candidat să vină și să răspundă la întrebări. Nu trebuie să facem show aici. Nu este niciun fel de grabă cu desemnarea unui procuror general interimar. Societatea așteaptă schimbarea. Noi mergem pe buchea legii”, a spus Slusari.

Liderul fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a dat asigurări că fracțiunea va vota candidatura lui Robu.

Unicul deputat care nu a votat pentru Robu a fost Lilian Carp de la Blocul „ACUM”.

Potrivit ultimelor modificări la Legea cu privire la procuratură, președintele Igor Dodon urmează să semneze decretul de numire a lui Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, la propunerea Parlamentului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md