02:28:30 17.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // „Compania care a privatizat Tutun-CTC a anunțat disponibilitatea de a REZILIA contractul de privatizare în mod amiabil, fără pretenții”

Economie 30.07.2019 15:33 Vizualizări1711 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Compania care a privatizat Tutun-CTC a anunțat disponibilitatea de a REZILIA contractul de privatizare în mod amiabil, fără pretenții” Nokta


Compania „Le Bridge Corporation Limited” care a privatizat „Tutun-CTC” contra a 167,7 milioane de lei, a anunțat recent disponibilitatea de a rezilia contractul de privatizare „în mod amiabil, fără pretenții”.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind privatizările din perioada 2013 - 2019, Igor Munteanu.

Privatizarea „Tutun-CTC” de la începutul acestui an era documentată de membrii acestei comisii.

„Am primit o scrisoare din partea companiei care a privatizat Tutun-CTC, Le Bridge, chiar în data de 25 iulie, în care proprietarul anunță că este gata să accepte rezilierea contractului de vânzare-cumpărare a acțiunilor statului - fără pretenții. Este o poziție bună dacă decide benevol să renunțe la acțiunile pe care le-a achiziționat. Am să încurajez colegii de la Guvern să răspundă. Noi, la fel, vom răspunde, să ne întâlnim și să decidem asupra modului în care acest contract poate fi reziliat”, a declarat Igor Munteanu.

Potrivit lui Munteanu, Comisia va prezenta pe 5 septembrie curent rapoartele pe primele trei privatizări sau concesionări care vizează Aeroportul Internațional Chișinău, AIR-Moldova, dar și gările și stațiilor auto.

Pentru pregătirea rapoartelor au fost contractați de către Parlament trei consultanți locali, plătiți cu câte 50 de mii de lei de către Parlament.

După deliberări, contractele de privatizare, concesionare sau parteneriat public-privat vor fi făcute publice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md