/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

PAS nu mai este interesat de faptul că PSRM ar fi finanțat ilegal? Cum răspunde Maia Sandu la această întrebare

missing
30 iulie 2019, ora 18:56

În cadrul intervenției live din această seară, la care premierul Maia Sandu răspunde la întrebările cetățenilor, șefa Executivului a fost întrebată de ce Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu mai este acum la fel de vocal la subiectul legat de finanțarea ilegală a partidelor. 

Mai exact, un cetățean a amintit că, acum aproximativ un an, juristul partidului Sergiu Litvinenco, devenit acum deputat în Parlament, spunea că are un dosar cu dovezi precum că Partidul Socialiștilor ar fi finanțat ilegal, acum însă reprezentanții PAS nu vorbesc despre acest lucru.

Răspunzând la întrebare, Sandu a zis că mizează pe faptul că în scurt timp Republica Moldova va avea o Procuratură și un sistem judecătoresc independent, care va ancheta imparțial asemenea cazuri și va aplica sancțiuni: „Indiferent din ce partid fac parte”, a spus prim-ministra.

Acum aproximativ două luni, la scurt timp după ce negocierile dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități au eșuat, Procuratura Generală anunța că a fost pornit un dosar penal în privința finanțării ilegale a PSRM. Urmărirea penală ar avea la bază imaginile video făcute cu camera ascunsă de la negocierile dintre Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, publicate ulterior în presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram