image
Sursa foto: captură video

Maia Sandu solicită demisia conducerii Institutului Național de Justiție din Republica Moldova // VIDEO

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat în cadrul unui briefing că astăzi se înseplinesc 23 de zile de când s-a adresat procurilor și le-a, spus că din acea zi Procuratura este liberă și independentă să-și îndeplinească misiunea. Sandu a făcut referire la Institutul Național de Justiție din Republica Moldova, care nu a pregătit suficienți specialiști și a cereut demisia conducerii institutului.

„În aceste zile, cei 660 de procurori ar fi trebuit să aplice legea să să reacționeze la zecile și sutele de ilegalități despre care știe toată țara. Avem nevoie de procurori care să-i înlocuiasca pe cei corupti si Iași”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministrul a făcut referire la Institutul Național al Justiției din Republica Moldova, care nu asigură justiția cu un număr suficient de profesioniști și în care au avut loc nenumărate cazuri de mituire și corupție atât la admitere cât și la abslovire.

„Pentru perioada academică octombrie 2019-aprilie 2021, au fost planificate doar 20 de locuri pentru judecători și 20 pentru procurori. Avem nvoie de sute de specialiști. Această instituție nu a pregătit specialiști. Cer demisia conducerii Institutului Național de Justiție”, a declarat premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: