Actualitate

A fost fondată banca online ce poate oferi credite în doar trei minute! Cum se procedează

Fondatorul Alibaba, Jack Ma, a fondat o bancă online care poate oferi credite în numai trei minute. MYbank are un sistem de management al riscului care analizează peste 3.000 de variabile și, în cei patru ani de când a fost înfiinţată, a acorat credite de 290 miliarde dolari pentru 16 milioane de companii mici.

Tot procesul durează trei minute şi nu implică persoane, iar rata de nerambursare se situează la doar 1%.

Tot mai multe bănci din China încep să urmeze modelul MYbank şi devin mai deschise în faţa afacerilor mici, pe care le refuzau până acum când era vorba de creditare, în favoarea companiilor mari deţinute de stat. Pentru economia de 13.000 miliarde dolari a Chinei, care a înregistrat în trimestrul trecut cea mai slabă creştere economică din 1992 şi până în prezent, implicaţiile unei astfel de schimbări ar putea fi profunde.

Firmele care nu sunt de stat reprezintă circa 60% din creşterea economică şi angajează 80% din forţa de muncă a ţării. În ciuda importanţei lor, acestea au fost puse la colţ de o acţiune a guvernului, care a încercat în ultimii doi ani să scoată din piaţă creditorii „gri”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *