(video) Trei ani! Atât i-a luat unui olandez să ajungă din patrie în Noua Zeelandă cu o maşină electrică

În ciuda caracterului eco-prietenos cu mediul înconjurător și a fiabilităţii ridicate, mașinile electrice nu au împins încă într-o nişă transportul mişcat de motoare cu ardere internă.

Chiar şi aşa, automobilistul olandez Wiebe Wakker a decis să atragă atenția asupra electromobilelor într-un mod foarte neobișnuit.

Foto: autoblog.md

În martie 2016, el a urcat la volanul unui VW care nu produce emisii şi a pornit într-o călătorie din Olanda până în Australia. I-a luat în total trei ani cu toate popasurile făcute şi după toate provocările a trecut linia de sosire fără a cheltui în timp o picătură de combustibil.

În timpul călătoriei, șoferul ambițios a condus pe o distanţă de 95.460 kilometri prin 33 de țări, primind peste 1.700 de oferte de ajutor de-a lungul drumului (cazare, alimentare sau reîncărcare). De menţionat că el nu a luat cu sine nici un ban sau rezerve de alimente, bazându-se doar pe suportul persoanelor care s-au arătat interesate de călătoria sa prin intermediul site-ului proiectului Plug Me In. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub