Dincă și-a recunoscut crimele
Externe 29 iulie 2019, 21:08 | 1405

România este zguduită de o crimă înfiorătoare. Cazul adolescentei Alexandra Măceşanu de la Caracal a șocat o întreagă țară și nu numai. Principalul suspect, Gheorghe Dincă, şi-a recunoscut două crime, a declarat avocatul lui din oficiu, pentru MEDIAFAX. La scurt timp după declaraţia apărătorului, familiile victimelor au fost anuţate că cele două fete, Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceşanu (15 ani), nu se mai află în viaţă, conform declaraţiilor celui care le-a răpit.

Ulterior, avocatul din oficiu al lui Dincă a confirmat faptul că ucigaşul a indicat locul unde le-a ucis pe Alexandra şi Luiza, şi, conform unor surse, le-a ars pe cele două fete în butoaie.

Marţi se va judeca recursul la măsura arestării preventive. Preşedintele Klaus Iohannis a primit luni demisia lui Ionel-Sorinel Vasilca din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, informează Administraţia Prezidenţială. "În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie", arată sursa citată. Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a hotărât să formeze un comitet interministerial din care să facă parte şi instituţii din afara Guvernului, pentru a analiza posibilele modificări legislative la sistemul de urgenţă 112, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, 25 iulie, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, Serviciul precizând ulterior, într-un comunicat, că Alexandra a fost localizată în zona indicată de Serviciu în urma a două din cele trei apeluri la 112. Cu toate acestea, poliţiştii şi anchetatorii au întârziat ore bune să intre în locuinţa principalului suspect, un bărbat de 57 de ani, pe numele său Gheorghe Dincă, din cauză că aşteptau autorizaţia de percheziţie, deşi ar fi putut intra direct, potrivit legii. Percheziţia locuinţei lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimei din Caracal a început după aproximativ trei ore de la momentul în care s-a obţinut autorizaţia, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din anchetă. În casa lui a fost găsit un bidon cu resturi umane şi bijuterii în special inele, care i-ar fi aparţinut Alexandrei. Totul ar fi început în dimineața zilei de miercuri, 24 iulie, când Alexandra s-a urcat într-o mașină de ocazie, așa cum făcea de fiecare dată când mergea acasă, în Dobrosloveni, de la meditațiile pe care le făcea în Caracal. Ambele localități aflate în județul Olt. Un drum de aproximativ 10 minute, care se pare că ar fi fost și ultimul din viața tinerei. Familia s-a alertat imediat după ce a văzut că odrasla lor nu apare acasă. Părinții copilei au căutat-o disperați până joi dimineața, când au și alertat poliția. La scurt timp, copila se pare că găsise un telefon de pe care a reușit să sune la 112, a descris în detalii locația unde se află, l-a descris cu lux de amănunte și pe monstrul care a răpit-o, cu toate acestea, poliția a reușit să ajungă în locul cu pricina, după 19 ore de la apelul tinerei. 

Opinia ta contează. Comentează!