13:21:24 16.04.2024
Stiri

Autoritățile de la Chișinău au primit rezultatele de la laboratorul din Franța cu privire la copilul de 11 ani din Stăuceni care a murit după ce a fost mușcat de un câine

Social 29.07.2019 11:38 Vizualizări6901 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău au primit rezultatele de la laboratorul din Franța cu privire la copilul de 11 ani din Stăuceni care a murit după ce a fost mușcat de un câine


Moartea băiatului de 11 ani din Stăuceni, care a decedat la mijlocul acestei luni, la câteva zile după ce a fost mușcat de un câine, a survenit din cauza rabiei.

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică anunţă că a primit rezultatele de laborator de la Centrul de referință pentru rabie la Institutul Pasteur, Franța (WHO Collaborating Center, for Research and Reference for Rabies) care au confirmat diagnosticul de rabie în cazul copilului.

Pentru confirmarea cazului de rabie, în Franța a fost trimis material biologic de țesuturi, iar laboratorul a efectuat analiza biopsiilor cerebrale și ale pielii colectate la pacient în faza post-mortem prin testul direct cu anticorpi fluorescenţi.

Institutul Pasteur din Franța va oferi suport autorităților de la Chișinău și pentru stabilirea tulpinilor de virus care circulă în Republica Molodva, deoarece astfel de date nu existau până acum.

Amintim că băiatul fusese mușcat de câine pe 7 iulie și medicii afirmă că acesta a fost adus la spital târziu, peste o săptămână, când nu a mai putut fi salvat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md