MAI rus cere unei curți din Moscova mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc

by D M
Distribuiti mai departe...

Departamentul de Investigații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse solicită Curții Tverscaia din Moscova să emită mandat de arest în lipsă pe numele lui Vladimir Plahotniuc, care este acuzat de organizarea și participare într-o grupare criminală, transmite agenția TASS.

 

Cererea de emitere a mandatului de arest urmează a fi examinată mâine, 30 iulie.

Plahotniuc este acuzat de organizarea și participarea într-o comunitate criminală și efectuarea tranzacțiilor valutare pentru transferul de fonduri în valută străină sau în moneda Federației Ruse în conturi nerezidente folosind documente false.

 

În februarie curent, Ministerul rus de Interne i-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon de organizarea unei grupări criminale internaționale, care ar fi retras ilegal mai mult de 37 de miliarde de ruble din Rusia în perioada 2013-2014 (cu rata actuală de aproximativ 560 milioane dolari).

În iunie curent, anchetatorii Departamentului de Investigații din cadrul Ministerului de Interne rus i-au pus sub acuzare în absență pe fostul președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și democratul Constantin Țuțu. Potrivit anchetei, suspecții au creat un canal de contrabandă deosebit de mare prin mai multe state. Este vorba de contrabandă cu hașiș din Africa de Nord, care trecea prin mai multe țări UE către statele CSI și comercializarea lor ilegală.

Potrivit MAI al Rusiei, Constantin Țuțu realiza controlul asupra sindicatului de droguri, la indicațiile lui Plahotniuc.

Sursa: unimedia.info

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...