Secretarul general al Aparatului președintelui Dodon, ales director al CNA // Funcționarul deține un automobil scump în folosință gratuită

Anticoruptie.md
29/07/2019
Foto: captură privesc.eu

Secretarul general al Președinției, Ruslan Flocea, a acumulat cel mai mare număr de puncte în cadrul concursului pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție, organizat luni de Comisia juridică, numiri și imunități. Candidatura lui urmează să fie propunsă pentru vot în plenul Parlamentului. Pe locul doi, după numărul de puncte, s-a plasat Cristina Țărnă, ex-directoarea adjunctă a CNA.

Ruslan Flocea este secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova începând cu 26 decembrie 2016. Până să ajungă la Președinție, începând cu luna mai 2014, Ruslan Flocea a fost șef al Direcției Generale Teritoriale Centru a CNA. Anterior, el a făcut parte din echipa guvernamentală a Zinaidei Greceanîi, deținând funcția de consilier al prim-ministrei, în perioada 2008-2009.

În declarația de avere pentru anul 2018, Flocea raportează un venit total din salariu său și al soției de 325 mii lei. Familia are în proprietate o casă de locuit de 160 de metri pătrați, procurată în 2014 cu 937,5 mii de lei, un apartament de 29 metri pătrați, procurat în 2018 cu 199 mii de lei, un teren agricol de 1,6 hectare și două terenuri în intravilan. Începând cu anul 2018, Flocea conduce un automobil Volvo, fabricat în 2018, care i-ar fi fost oferit în folosință gratuită.

În anul 2017, potrivit declarației pe venit depusă la ANI, familia Flocea a avut un venit de 352 mii lei. Ca să-și cumpere automobilul Volvo, fabricat în 2016, Ruslan Flocea ar fi trebuit să dea bugetul familiei pe aproape doua ani, întrucât, un astfel de automobil costă, la preț real, pe piață circa 27-30 mii de euro, echivalentul a 600 mii de lei.  

CV-ul și conceptul de management și dezvoltare instituțională a CNA, propus de Ruslan Flocea pot fi consultate aici.

În concursul pentru șefia CNA au participat nouă persoane.

Anticoruptie.md
29/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii