/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Igor Dodon: „Nu văd necesitatea să schimbăm Constituția”

missing
29 iulie 2019, ora 17:43

Dacă nu există un consens politic pentru a modifica Constituția, astfel încât R. Moldova să devină un stat prezidențial, atunci nu trebuie să ne atingem de Constituție. Declarația îi aparține șefului statului și a fost făcută după ceremonia consacrată aniversării celor 25 de ani de la adoptarea actului suprem al R. Moldova.

„Dacă vrem să schimbăm forma de guvernare, să dăm mai multe competențe președintelui, știți că noi am pledat pentru un stat prezidențial, atunci trebuie să adoptăm o Constituție în redacție nouă. Dacă nu avem un consens politic în acest sens, atunci nu trebuie să ne atingem de Constituție. Trebuie să ne clarificăm cu interpretările la Constituție care au fost operate de precedentele componențe ale Curții Constituționale și să mergem înainte. La această etapă nu văd necesitatea să schimbăm Constituția”, a spus Igor Dodon.

Întrebat ce crede despre introducerea unor modificări în Constituție ce țin de limba de stat, președintele a spus că scrie clar în document că este limba moldovenească și nu urmează să se schimbe nimic.

Igor Dodon a precizat că Parlamentul planifică ședințe pentru zilele de 12, 13 și 14 august, când ar  urma să fie numită noua componență a Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram