/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Cazul autocarelor incendiate: Reprezentanți ai companiei de transport au protestat azi la Curtea de Apel

missing
29 iulie 2019, ora 20:15

Protest zgomotos în fața Curții de Apel Chișinău. Conducerea companiei de transport căreia i-au fost arse autocarele de către concurenți și angajații acesteia au manifestat astăzi la Curtea de Apel Chișinău. Aceștia acuză oamenii legii i-ar fi absolvit de pedeapsă pe suspecții reținuți anterior în acest caz. Procurorii resping însă acuzațiile.

Așa și-au început protestul angajații companiei de transport, care anterior au avut de suferit după ce un grup de concurenți le-a ars autobuzele. Aceștia sunt nemulțumiți de felul cum oamenii legii examinează cazul lor, dar și de faptul că, potrivit lor, suspecții ar fi fost deja absolviți de pedeapsă.

VICTOR SARIOGLO, DIRECTORUL COMPANIEI: „Am ieșit la un protest pașnic. Timp de trei luni, concurenții ne-au ars trei autocare. S-a întâmplat în Republica Moldova, Cehia și Moscova. Din toți cei reținuți, i-au eliberat pe toți. Doar mimează că se întâmplă ceva”.

OCTEBRINA POPA, PURTĂTOARE DE CUVÂNT CURTEA DE APEL: „Fiecare are dreptul să protesteze. Ei și-au expus părerea, iar instanța pe a ei. Totul a decurs pașnic, fără careva incidente. Nu a afectat activitatea magistraților”.

Șoferii de la această companie ne spun că își fac griji pentru viața și securitatea lor.

GRIGORE GHIJIC, ȘOFER: „Cum am început cursele spre Praga, s-au început și amenințările. 0:21-0:30 Soțiilor noastre, copiilor le este frică când mergem la muncă. Când am mers azi la lucru, soția m-a întrebat dacă mă mai întorc acasă.

ARSENIUC IGOR, ȘOFER: „Am oferit tot felul de mărturii, dar nu este niciun rezultat. Nimic. Și ei încă vor să-i elibereze pe acești oameni. Sperăm că că ceva se va schimba și va fi bine. Cerem autorităților să asigure o justiție echitabilă, iar legea să triumfe”.

Pe de altă parte, procurorii resping acuzațiile manifestanților și spun că a fost schimbată doar măsura de arest pe numele a trei din cei șase suspecți. Ceilalți sunt anunțați în căutare.

ANGELA PLEȘCA, PROCURORĂ: „Nu i-au eliberat, dar le-au schimbat măsura preventivă de arest. Sunt acum în arest la domiciliu, măsură de arest care a fost contestată de către procuror. Trei dintre aceștia sunt anunțați în căutare internațională”.

Anterior, angajații companiei au protestat și în Piața Marii Adunări Naționale. Atunci, manifestanții au acuzat procurorii că adună praf pe dosar și că ar fi luat bani de la suspecți pentru a-i lăsa la libertate, fapt negat de procurori, care le-a recomandat celor care dețin informații relevante să le depună oamenilor legii. Acum trei luni, IGP a anunțat că a reținut șase angajați ai unei companii de transport care ar fi incendiat și atacat autocarele concurenților, dar și pe șoferii lor, pentru a le sista activitatea.

Reporteri: VADIM BARINOV / ANA SÂRBU

Cameraman: TUDOR BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram