/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Dodon rămâne captiv trecutului său”. Ion Sturza spune dacă președintele va susține sincer o reformă a justiției sau nu

28 iulie 2019, ora 22:24

Fostul premier Ion Sturza susține că la modul practic președintele Igor Dodon nu ar putea să susțină sincer o reformă a justiției și venirea în fruntea Procuraturii Generale a unui șef integru. Fostul prim-ministru spune că Dodon își are vulnerabilitățile sale și el știe că astăzi, practic, a căzut în dizgrația Kremlinului.

„Până la urmă, umilința pe care urmează să o accepte din partea Maiei Sandu personal și a blocului ACUM este mai mică decât umilința pe care a acceptat-o de la Vlad Plahotniuc de a fi președinte în Republica Moldova. Astea-s dilemele lui. De aceea, el vorbește că nu-și dorește alegeri anticipate și că ar vrea ca Guvernul ăsta să fie patru ani”, consideră Ion Sturza.

În opinia fostului premier, Dodon rămâne captiv trecutului său. „El își dă seama că dacă lucrurile se mai setează, se mai curăță pe prima linie, o să fie întrebat și cum își finanțează partidul, și despre declarațiile lui făcute la camera ascunsă cu sponsorizările care vin din Federația Rusă, de la Miler (n.r Alexei Miler, președintele Gazprom din Rusia), despre activitatea familiei sale în Federația Rusă, despre „edinoe okno” și alte lucruri. Eu cred că acum deliberat pe lucrurile astea nu se pidalează, dar el este captiv trecutului său”, a declarat Ion Sturza.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram