(video) Sfatul farmacistului: Ce medicamente trebuie să luăm în călătorie

Chiar dacă plecăm la mare, la munte sau într-o simplă călătorie trebuie să avem cu noi câteva lucruri simple, chiar dacă sunteți siguri că nu veți avea nevoie, poate dvs. veți fi cel care va veni în ajutor altei persoane, spune farmacista Viorica Cioară în rubrica „Sfatul Farmacistului” de pe portalul Emedicina.md

Ce medicamente trebuie să luăm în călătorie?

În primul rând: dacă deja urmați un tratament, atunci aceste medicamente trebuie să fie numaidecât în bagajul dvs. Doar dacă urmați tratamentul corect puteți ajunge la rezultatul așteptat.

Vacanța nu este un motiv de a-l stopa!

Atenție la preparatele eliberate strict pe rețetă, trebuie să aveți și rețetele acestora, fiți atenți și la preparatele în formă lichidă, așa cum companiile aeriene interzic medicamentele lichide cu un volum mai mare de 100 ml în bagajul de mână, acestea trebuie însoțite de rețetă, care va servi drept document justificativ la aeroport.

Când călătorim suntem mereu în acțiune, locuri și o mulțime de obiecte noi. Putem cu ușurință să ne rănim, de la mici zgârieturi până la răni adânci, așa că ar fi bine să aveți câteva tipuri de emplastru de diferite dimensiuni și câteva bucăți de tifon steril. Pentru cei care au parte de aventuri, pline de adrenalină nu trebuie să le lipsească tifonul elastic, un unguent antiinflamator și pentru cei care nu suportă durerea un analgezic, ca durerile musculare sau tendinitele, entorsele să nu le dea vacanța peste cap.

Dacă alegeți ca destinație o țară din regiunea asiatică atunci probabilitatea ca sistemul digestiv să sufere crește considerabil. Intoxicațiile alimentare, indigestia, crampele abdominale, diareea sunt câteva din problemele care pot apărea. Ar fi bine să aveți enterosorbenți, antidiareice, spasmolitice, fermenți (preparate binevenite și pentru cei care se bucură de ofertele all inclusive la tipul de alimentație) nu uitați și de pre și probiotice pentru a îmbunătăți sau a reface microflora intestinală și lucru cel mai important este hidratarea organismului. Otitele sau durerile de urechi sunt alte probleme des întâlnite printre iubitorii de mare, asigurați-vă și cu picături pentru urechi.

Mușcăturile de țânțari sau de diverse insecte pot trage după ele, pe lângă urticarie, disconfort și aspect neplăcut alergii însoțite cu febră, edem. Asigurați-vă că aveți un antihistaminic la îndemână, pastile, gel pentru aplicare locală sau puteți opta pentru produsele naturiste, care au în componența lor diverse tipuri de uleiuri, care anihilează veninul, scade inflamația și poate fi utilizat ca rol de antiseptic. Pentru unele persoane schimbul fuselor orare poate provoca stări de nervozitate sau insomnia, de aceea din timp pregătiți-vă pentru acest moment dacă știți că vă afectează.

Restul trusei medicale o puteți complete conform nevoilor individuale, de exemplu dacă suferiți de congestie nazală nu uitați să aveți rezerve de sprayuri sau picături, femeile care știu că sunt predispuse să aibă crize de cistită, echipați-vă cu medicamentele necesare, asigurați-vă cu un analgezic, un antipiretic, puteți să strecurați și câteva pastille efervescente de aspirină după nopțile pline de muzică bună și veselie.

Dacă pe parcursul vacanței dvs. suferiți diferite tipuri de incidente neplăcute, răni agresați-vd celui mai apropiat punct medical. Nu ezitați!


Pub