Andrei Năstase, despre candidatul potrivit la Primăria Chișinău: Răspunsul l-au dat locuitorii capitalei prin votul de la scrutinul de anul trecut, vot furat de Plahotniuc

Vicepremirul și ministrul de Interne Andrei Năstase spune că locuitorii Chișinăului s-au expus odată cu privire la candidatura potrivită pentru funcția de primar al capitalei, însă acel vot a fost anulat. În cadrul uui interviu pentru tribuna.md, Năstase a vorbit despre un posibil candidat la funcția de edil al capitalei.

Foto: UNIMEDIA

Vedeți, noi ne-am obișnuit în această societate afectată enorm de regimurile anterioare să vorbim prea mult despre unii oameni, despre politicieni, și prea puțin despre proiecte sau obiective pentru societate, despre drepturile și nevoile oamenilor.

Ca cetățean și lider al Platformei Demnitate și Adevăr îmi propun să avem o capitală bine administrată, de care cetățenii să fie mândri – cu străzi curate, cu parcuri îngrijite, cu servicii publice de calitate, cu mijloace de transport moderne și sigure. Eu lucrez pentru ca aceste lucruri să se producă de pe orice poziție mă aflu, astăzi și că ministru al afacerilor interne. Contează însă mai puțin persoana care va implementa aceste deziderate ale oamenilor.

În ceea ce privește candidatura potrivită la funcția de primar, cred că cel mai important răspuns l-au dat locuitorii capitalei și ai centurii sale de aur, suburbiile, prin votul dat la scrutinul de anul trecut, vot furat de Plahotniuc prin deciziile justiției sale nedreapte pe care le-am reclamat la instituțiile internaționale, inclusiv la CEDO”, a declarat Andrei Năstase.

Alegerile locale în R. Moldova ar urma să aibă loc la 20 octombrie 2019.


Pub