Peste 86.000 de români au semnat o petiție prin care se cere reintroducerea pedepsei cu moartea după crimele din Caracal

Peste 86.000 de internauți au semnat în doar două zile o petiție prin care se cere reintroducerea pedepsei cu moartea după cazul odioaselor crime din Caracal.

Foto: petitie.com

Petiția a fost postată vineri noaptea de Victor Constantinescu și a adunat peste 86.000 de semnături de la internauți revoltați de ceea ce s-a întâmplat la Caracal, acolo unde două adolescente au fost ucise de un bărbat.

„Pedeapsa cu moartea a fost abolită prin Decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 și decizia fiind cuprinsă în Constituția României din 1991, reconfirmată. De asta avem nevoie de pedeapsa cu moartea, pentru aceste creaturi profund defecte și ireparabile. Merită această bestie indulgență? Cerem modificare codului penal prin înăsprirea pedepselor pentru viol, pedofilie si crima. Modificare articolului 218, (1) introducerea pedepsei de 25-50 de ani de închisoare pentru viol, în loc (3-10 ani) închisoare cat este în prezentul cod și pedeapsa cu moartea pentru crime odioase comise de criminali care NU mai pot fi reintegrați în societate! Anii de închisoare, sau pedeapsa cu moartea, ar trebui aplicate, în funcție de gravitatea criminalității/faptei. Pedeapsa capitală trebuie aplicată ca măsura extraordinara în cazuri similare bestiei/scursurii care deliberat a ucis niște copile!”, se arată în petiția postată pe petitieonline.com.

Specialiştii spun însă că pedeapsa cu moartea nu poate fi implementată într-un stat democrat, membru al Uniunii Europene. Pedeapsa cu moartea nu este o soluţie, dincolo de faptul că este o măsură neetică şi lipsită de morală, spun experţii în politică externă. „Unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii Europene este faptul că pedeapsa cu moartea nu este acceptată, fiind de fapt şi principiul pe care s-a constituit Europa democrat-creştină. S-a plecat de la premisa că singurul aspect pe care statul nu îl poate oferi unui individ este viaţa, motiv pentru care nu îşi asumă dreptul de a-l lua. În schimb, ca si alternativă la pedeapsa cu moartea există închisoarea pe viaţă, unde, oricum, invidiul va suferi mult mai mult”, arată analistul de politică externă şi preşedinte CEIA, Răzvan Munteanu, potrivit Adevărul.

Amintim că suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut ambele crime, atât în cazul Alexandrei Măceșanu, cât și al Luizei Melencu.

La 24 iulie curent, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, România, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Anchetatorii au găsit, la percheziițiile făcute la domiciliul lui Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal bănuit că ar fi ucis-o pe tânăra Alexandra Măceanu, un butoi metalic cu cenușă în care, prin cernere, au fost descoperite mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană.


Pub