Povestea pilotului care a salvat 171 de pasageri de pe cursa Chișinău-Moscova: Este armean și a împiedicat anterior un atac terorist

Vardan Sargsean este pilotul de pe cursa Chișinău-Moscova care a reușit să aterizeze aeronava la scurt timp după ce a depistat o problemă la motor, astfel a evitat o tragedie și nu a pus în pericol cei 171 de pasageri care se aflau la bordul navei. Pilotul are 61 de ani, e originar din Armenia și are o poveste de viață emoționantă.

Foto: armlink

Potrivit armlink.am, Vardan Sargsean mai are în palmares o istorie interesantă. În 1983, Vardan a împiedicat un atac terorist la bordul unei aeronave. La 25 ianuarie, avionul efectua un zbor din Yerevan în Berd, când unul dintre pasageri a amenințat cu detonarea unei bombe. Teroristul a cerut să oprească pe un aeroport din Turcia. Echipajul a fost de acord cu el și a convenit să aterizeze la Kars.

De fapt, pilotul a dus avionul pe aeroportul Shirak din Armenia. În timp ce presupusul terorist și-a dat seama că nu este pe aeroportul din Turcia, pilotul a efectuat o aterizare bruscă. În acest timp, tot lichidul din explozibil s-a scurs și când teroristul a încercat să se arunce în aer a constatat că tentativa sa a eșuat.

La moment, familia lui Vardan Sargsean se află în Armenia, în timp ce el locuiește în R. Moldova, unde are și un contract de muncă.

UNIMEDIA amintește că acum o săptămână, un avion care a decolat de pe aeroportul Domodedova din Moscova și urma să ajungă la Chișinău, s-a întors la sol. Potrivit căpitanului, a fost constatată o defecțiune tehnică la motor. Astfel, cei 171 de pasageri au fost în siguranță.


Pub