(video) Petic îl acuză pe fostul ministru de Interne că ar fi comis mai multe ilegalități. Jizdan anunță că va face un demers la Procuratură

Activistul PPDA, Gheorghe Petic, a citit ieri, în cadrul unui live pe Facebook, o scrisoare primită de la Direcția nr. 6 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al MAI. În scrisoare i se aduc mai multe acuzații fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan.

Foto: colaj UNIMEDIA

În scrisoare se arată că un deținut, condamnat pentru mai multe crime se bucură de mai multe privilegii, fiindcă ar fi fost protejat de Alexandru Jizdan și Alexandru Pînzari.

„Leonid Pleșca a făcut mai multe ilegalități la comanda celor doi șefi ai noștri: contrabandă cu țigări și droguri în România și în țările UE, când cei doi conduceau Direcția operațiuni speciale”, se arată în scrisoare.

De asemenea, Petic spune că Jizdan l-ar fi trimis pe deținut la tratament în spitalul MAI, i-ar fi dat telefon cu internet și plasat singur în celulă.

Astăzi, fostul ministru Alexandru Jizdan, actual deputat PD în Parlament, îl acuză pe Gheorghe Petic de dezinformare. De asemenea, dânsul spune că Petic a făcut publice nume și date secrete.

„Gheorghe Petic, oprește omule dezinformarea asta. Prin voi vorbește cel care vă dictează programul, iar el de lege cont nu ține. Încetați să acuzați oamenii, căci nu voi sunteți judecătorii, dați un exemplu bun societății și asumați-vă urmările care vor veni după declarațiile și acțiunile pe care le faceți.

După intervenția pe care a avut-o Petic ieri pe facebook, am înțeles că acesta s-a apucat să facă regulă în MAI, doar că, acest om care are probleme cu legea nu conștientizează despre consecințe.

Despre faptul că acesta încearcă să-mi implice numele în tot felul de minciuni și însinuări nejustificate, nu am să spun acum, sunt organe abilitate care trebuie să dovedească aceste informații.

Vreau să vă comunic însă că ieri acesta a încălcat Legea Nr. 105 din 16.05.2008 cu privire la protecția martorilor și altor participanți la procesul penal”, a scris Jizdan.

În acest sens, dânsul anunță că va sesiza Procuratura.

„Dacă acum vă permiteți să veniți cu nume și date secrete în fața publicului și puneți în pericol persoanele protejate de stat, e cazul să răspundeți pentru aceste încălcări, Domnilor.

În calitatea mea de deputat am să depun un demers la Procuratură în baza acestor încălcări, pentru că în astfel de cazuri se intervine în regim de urgență, se initiază o anchetă pentru a stabili gestionarul dosarului și alte circumstanțe”, a conchis Alexandru Jizdan într-o postare.

postare / Sursa:via Facebook

Fostul șef IGP, Alexandru Pînzari, nu a comentat deocamdată acuzațiile care i se aduc.


Pub