Pavel Filip, despre demisiile a 65 de funcționari ai Guvernului: „65 de oferte de muncă pentru membrii ACUM și PSRM”

Pavel Filip este de părere că Guvernul, prin preavizarea celor 65 de secretari general de stat și secretari de stat, ar face loc pentru persoane din partidele PSRM, PAS și Platforma DA.

Foto: UNIMEDIA

„Ieri guvernarea ”convențional pro-europeană” și la fel de convențional democrată a decis să dea afară 65 de funcționari. Fără nicio evaluare, fără nicio analiză, toți secretarii de stat, numiți PRIN CONCURS până acum, vor fi demiși. Fotoliile lor nu rămân însă goale. În locul lor deja vin alții. Doar că... surpriză! FĂRĂ CONCURS, nu în bază de profesionalism, ci în bază de naș/cumătru/membru de partid”, scrie fostul premier Pavel Filip.

Ieri, Guvernul a aprobat lista persoanelor preavizate care dețin funcțiile publice de conducere de nivel superior de secretar general de stat și secretar de stat.

Amintim că statutul funcțiilor de secretar general al Guvernului, secretar de stat și de șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat a fost schimbat din funcții publice în funcții de demnitate publică. Proiectul de lege a fost votat de Parlament în iulie curent.

Filip / Sursa:Facebook


Pub