Un măr al discordiei? De ce toată industria auto britanică se teme de noul premier Boris Johnson

Alexander Boris de Pfeffel Johnson este un politician și jurnalist britanic, membru al Partidului Conservator local şi lider al acestuia din iulie 2019. Din 2008 până în 2016 a fost primarul Londrei, iar mai nou dacă cunoaşteţi, acum câteva ore, a fost ales şi investit în funcţia de prim-ministru al Marii Britanii.

Parcă toate sunt bine şi frumoase. O parte din biografia sa nu ne spune despre nimic straniu sau îngrijorător, însă orientarea sa politică nu este pe placul multora. Aceasta este pro Brexit şi cu asta industria auto din statul insular nu l-a primit cu căldură.

Foto: politico.eu

Johnson și-a câștigat locul în calitate de nou conducător al conservatorilor, promiţând membrilor de partid care sunt în mare parte anti UE că se angajează să facă tot posibilul pentru a părăsi Uniunea Europeană cel târziu pe 31 octombrie 2019, chiar dacă acest lucru înseamnă părăsirea blocului fără un acord comercial.

Producătorii auto care au uzine şi operaţiuni în Marea Britanie au avertizat de nenumărate ori anterior că un Brexit forţat va lovi din greu profiturile lor, vor fi nevoiţi să concedieze mii de oameni, iar lanţurile de aprovizionare cu maşini vor fi reduse. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub