Fostul șef al Penitenciarului nr.13 este anunțat în urmărire generală

Igor Pântea, fostul șef al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, a părăsit teritoriul Republicii Moldova. Procurorul Ion Bazatin a solicitat pe numele lui Pântea mandat de arestare pe un termen de 30 de zile, acesta fiind a anunțat în urmărire generală, transmite anticoruptie.md.

Foto: TV8

Igor Pântea urma să fie adus forțat la ședința de judecată de vineri, într-un dosar pentru tortură în care fostul șef al închisorii din Chișinău are statut de învinuit. Polițiștii care au fost la domiciliul lui Pântea de mai multe ori au raportat că în locuință nu este nimeni, iar vecinii spun că nu l-au văzut de mai mult timp.

Procurorul a comunicat că deține informația că Igor Pântea a părăsit teritoriul Republicii Moldova prin regiunea transnistreană, a ajuns în Kiev, de unde a plecat cu avionul în Statele Unite.

Igor Pântea mai este învinuit de către procurorii militari că în aprilie 2009 a maltratat un protestatar aflat în custodia poliţiei. Instanţa de fond, iar ulterior şi instanţa de apel, l-au condamnat pe Pântea la cinci ani de închisoare. Curtea Supremă de Justiţie a dispus însă trimiterea dosarului la rejudecare pentru elucidarea unor circumstanţe. La moment, dosarul se află pe rol la Judecătoria Chișinău. Totodată, la CEDO se află o cerere depusă de către avocaţii victimei lui Pântea.


Pub