(foto) Cadillac XT5 facelift pentru America s-a ales cu peste 40 de actualizări

Crossoverul actualizat Cadillac XT5 a debutat puţin peste o lună în urmă, dar mai întâi lumina a văzut-o modelul în specificaţie chineză, adaptat gusturilor locale. Acum se anunţă şi modelul în specificaţie americană, cel care este mai uşor de importat şi în Europa.

Programul de modernizare este, în general, la fel, însă există careva deosebiri. Dacă subdiviziunea asiatică l-a anunţat în baza a 30 de puncte, americanii vorbesc despre peste 40 de inovații.

Văzut de la exterior, XT5 facelift poate fi identificat prin grila de radiator cu celule multe şi mici, precum şi prin decorul schimbat al barelor de protecţie. Faruri LED adaptive IntelliBeam se oferă standard!

În total se pun la dispoziţie trei nivele de echipare în conformitate cu noua politică a brandului: Luxury, Premium Luxury şi Sport. Ultimele două pot fi văzute în galeria de imagini, iar cea Sport se deosebeşte nu doar prin elemente decorative de culoare neagră pe caroserie şi accente sportive la interior (cum este pe modelul chinez), ci şi prin setări diferite pentru suspensia adaptivă şi direcţie.

Primele două mai vin standard cu jante de 18 inci, iar ultima cu unele de 20 de inci. Suplimentar există şi un model nou de 20 de inci.

Principala noutate din cabină este sistemul multimedia avansat Cue de generația a treia, operabil pe un afișaj tactil de opt inci, dar şi de un controller rotativ găsit pe tunelul central. Nouă şi mai mare este oglinda retrovizoare interioară, care este de fapt un ecran pe care se transmit imaginile video de pe camera posterioară. Elementul are un corp fără ramă şi o rezoluţie mai mare.

Printre altele se anunţă o izolare fonică îmbunătățită, un sistem de parcare automată optimizat, conexiune cu telefonul prin NFC, o nouă generaţie de încărcător wireless de 15 W pentru smartphone-uri, porturi USB Type-C, ecran de înaltă definiţie între ceasurile de bord, navigaţie, suport Apple CarPlay şi Android Auto, Cadillac Connected Apps, Cadillac 4G LTE cu un Wi-Fi hotspot, sistem audio Bose Performance, noi materiale pentru tapiţerie, suporturi pentru pahare reproiectate, scaune faţă încălzite standard, banchetă spate rabatabilă 40/60, etc.

Lista de noutăţi mai cuprinde sistem Night Vision şi unul pentru detectarea pietonilor cu funcţie de frânare când deplasarea are loc în marşarier!

Sub capotă, motorul V6 natural aspirat de 3.6 litri (314 CP/367 Nm) a rămas în serviciu, însă în gama de motoare americană a modelului pentru prima dată a fost introdus un benzinar turbo cu patru cilindri. Acesta este noul motor LSY de 2.0 litri, care este deja cunoscut de pe micul Cadillac XT4 și care are un sistem de dezactivare a doi cilindri la sarcini mici. Generează acest propulsor 241 CP și 350 Nm de cuplu.

Cutia de viteze automată cu opt trepte, marca Aisin, a fost înlocuită cu una nouă automată cu nouă trepte, dezvoltată cu forţe proprii. De tracţiune răspunde un sistem integral cu câteva ambreiaje individuale pentru a conecta puntea din spate, însă standard versiunile Luxury şi Premium Luxury vin cu tracţiune faţă.

Printre alte noutăţi la capitol tehnic se menţionează despre o suspensie frontală modernizată care ar trebui să mărească nivelul de confort, dar şi un amplificator de frână electric dezvoltat pentru maşinile cu motoare cu patru cilindri.

În America, actualizatul Cadillac XT5 va fi scos în vânzare de la sfârşitul verii. Modelul se produce în Spring Hill, Tennessee.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/