/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Atenție, călători! Punctele de trecere a frontierei sunt aglomerate. Recomandările Poliției

missing
27 iulie 2019, ora 15:39

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală în unele puncte de trecere a frontierei se înregistrează un flux majorat al unităților de transport. Astfel, circulația la graniță este mai anevoiasă, iar timpu de așteptare este mai mare.

În această dimineață a fost semnalat trafic îngreunat în punctul de trecere Mirnoe. Timpul de așteptare a depășit 20 de minute. Și la punctul de trecere Tudora s-a înregistrat aceeași situație. Pe traseul tranzit dintre punctele de trecere moldo-ucrainene s-a format un rând de aproximativ 40 de mașini la intrarea în Ucraina.

Trafic intensiv s-au atestat și în punctul de trecere comun Palanca, timpul mediu de așteptare pentru traversarea frontierei era de 30 de minute. În aceste condiții, pe sensul de ieșire din țară sunt folosite toate benzile de circulație, dar și pusă în aplicare procedura „Revers” – folosite pistele de control de pe direcția intrare în țară.

Se menține trafic dificil a mijloacelor de transport de mare tonaj în punctul de trecere Giurgiulești-Galați, pe sensul de intrare în România. Potrivit informațiilor, pe partea română s-au format mai multe coloane de autovehicule care așteaptă să intre în țara vecină, acest lucru a condus la apariția unui aflux de camioane și pe partea moldovenească.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
– pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram