/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

CSM își va desemna, marți, judecătorii la Curtea Constituțională

missing
27 iulie 2019, ora 18:37

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se vor întruni marți, 30 iulie, în ședință publică pentru a numi cei doi judecători pe care trebuie să-i înainteze instituția în funcția de magistrați ai Curții Constituționale.

În aceeași ședință, va fi prezentat actul de control al Inspecției judiciare cu privire la verificările efectuate la Curtea de Apel Chișinău.

Mai jos vedeți lista celor 17 persoane înscrise în cursa pentru două fotolii la Curtea Constituțională.

Lista candidaților pentru funcția de judectori CC by Anastasia Russu on Scribd

Parlamentul și-a desemnat judecătorii constituționali și aceștia sunt Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu.

Precizăm că alți doi judecători la Curtea Constituțională urmează a fi desemnați de Guvern.

Amintim că judecătorii CCM și-au dat demisia in corpore după ce Comisia de la Veneția s-a expus asupra deciziilor pe care le-au luat magistrații moldoveni în perioada 7-9 iunie, când nu au recunoscut noua majoritate Parlamentară și noua componență a Guvernului, l-au suspendat din funcție pe șeful statului Igor Dodon și l-au numit președinte pe Pavel Filip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram