/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Republica Moldova se solidarizează cu România după cazul de omor de la Caracal. La Chișinău va avea loc un manifest pașnic

missing
27 iulie 2019, ora 19:27

După ce România a fost zguduită de omorul cu cruzime al unei adolescente chiar dacă aceasta a sunat la Serviciul de Urgență 112 și a reușit să spună că este sechestrată, reprezentanți ai societății civile din Moldova și alți cetățeni au anunțat că vor ieși mâine la un manifest pașnic în fața Ambasadei României la Chișinău.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00. „Fiecare poate avea un mesaj pe pancartă, să aducă flori/lumânări, să comemorăm toate femeile/copiii/fetele care sunt omorâte, iar din păcate de cele mai multe ori lucrurile nu se mișcă întru securitatea lor și a fiecăruia din noi. Ieșim la manifest pașnic”, îndeamnă Coaliția Națională „Viața fără Violență în Familie”, organizatoarea evenimentului.

„Pentru a preveni asemenea tragedii ar trebui să luăm în serios și să participăm la toate protestele care reunesc de obicei prea puține persoane: protestele împotriva violenței făcută femeilor, protestele împotriva închiderii adăposturilor pentru victimele violenței domestice, protestele pentru respectarea legilor care prevăd eliminarea stereotipurilor de gen din manualele școlare, protestele împotriva unor proiecte derulate de autoritățile statului.”

Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani care a fost răpită în Olt şi ucisă de un criminal în serie, reuşise să sune la 112 şi să dea detalii despre locul în care se afla, însă oamenii legii nu au intervenit în timp. Detaliile acestui caz sunt pur şi simplu revoltătoare.

„Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu butoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum s-a-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 06.00. La ora 06.00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie“, a mai spus sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram