(video) Natalia Gavrilița, îndemnată de Pavel Filip să facă cum au făcut ei: „Ne-am descurcat, practic, fără împrumuturi din extern”

Fostul premier Pavel Filip îi dă „lecții” Ministrei Finanțelor reperitor cum trebuie să negocieze cu FMI proiectele și cum ar trebui să facă ca bugetul statului să nu aibă de suferit.

„Cu FMI trebuie de negociat, așa cum am făcut-o noi, pentru că există un element foarte important la mijloc. Atunci când vorbim de dezvoltarea țării, atunci când vorbim de investiții publice, trebuie să înțelegem că banii trebuie să fie acumulați în bugetul statului. Cu câți mai mulți bani în bugetul statului, cu atât mai multe proiecte sociale vor fi pornite. Nu există altă cale de acumulare a banilor, decât stimularea economică. […] Și apropo, ne-am descurcat fără împrumuturi din extern, dincolo de cele de la FMI.”, a declarat Filip.

UNIMEDIA amintește că Ministerul Finanțelor vine cu niște modificări la legea bugetului pentru anul 2019. Ieri, 24 iunie, Ministerul Finanțelor a venit cu precizări, în care au declarat că nu vor anula tichetele de masă, iar acest proiect va cădea sub ajustări legislative, ceea ce presupune schimbarea tratamentului fiscal aplicat tichetelor de masă, acestea fiind supuse impozitării în regim general.

Menționăm că pe 23 iulie, ministra Finanțelor, Natalia Gavriliţa, a venit cu mai multe propuneri și modificări la bugetul de stat.

Reprezentanți ai PD, printre care Andrian Candu și Vladimir Cebotari, au spus că măsurile fiscale luate de Ministerul Finanțelor ar fi în detrimentul cetățenilor.

PD a criticat în special decizia de revenirea la cota de 20% TVA pentru industria hotelelor, restaurantelor și cafenelelor.

Natalia Gavrilița și-a argumentat decizia privind modificările la bugetul de stat, anunțate ieri și care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. „Fosta guvernare a adoptat în grabă, manipulator și în mod iresponsabil o lege a salarizării care nu a fost planificată adecvat. Care ne costă cu peste un miliard de lei mai mult decât planificat”, scrie ministra Finanțelor.

Astăzi, Natalia Gavrilița de declarat că săptămâna viitoare va merge în Parlament „să explic care sunt schemele fostei guvernări pe care le-am aflat de când am venit la Ministerul Finanțelor – deci cum și-au băgat ei mâinile în buzunarele cetățenilor, și despre gaura bugetară de 4 miliarde de lei pe care ne-au lăsat-o moștenire”


Pub