Guvernul a aprobat lista persoanelor preavizate, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general de stat și secretar de stat

Guvernul a aprobat lista persoanelor preavizate care dețin funcțiile publice de conducere de nivel superior de secretar general de stat și secretar de stat.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, conform acestei prevederi Guvernul, în termen de 3 luni, în legătură cu lichidarea funcțiilor publice de secretar general al Guvernului, secretar general de stat, secretar de stat, șef și șef adjunct al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, urmează să întreprindă măsurile necesare conform legii, inclusiv desfășurarea procedurilor legale ce vizează eliberarea din funcție a persoanelor respective.

Autoritatea publică este obligată să acorde funcționarilor publici un preaviz cu o durată de 30 de zile calendaristice. În această perioadă nu se include perioada aflării funcționarului public în concediu de odihnă anual, în concediu de studii, precum și perioada suspendării raporturilor de serviciu în legătură cu boala sau trauma.

Amintim că statutul funcțiilor de secretar general al Guvernului, secretar de stat și de șef al oficiului teritorial al Cancelariei de Stat a fost schimbat din funcții publice în funcții de demnitate publică. Proiectul de lege a fost votat de Parlament în iulie curent.


Pub