(video) Ghenadie Văluță îndeamnă enoriașii și biserica să hrănească și să adopte câinii vagabonzi: „Un creștin cu păcate să primească un canon să-i hrănească”

Diaconul Ghenadie Văluță a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre cazul câinelui legat de mașină și târăt pe șosea. Dânsul a explicat că patrupedul nu a mușcat copilul, cum spunea inițial, dar l-ar fi adulmecat, iar copilul s-a speriat.

Foto: captură

„Văzând permanent haita de câini din cartierul nostru, în urma discuțiilor cu vecinii și părinții victimei, a parvenit propunerea să-l ducem din cartier pe cei mai mari câini, buni sau răi, sperie copiii”, a declarat Văluță.

Diaconul de la Anenii Noi se arată deranjat de faptul că acest caz a fost mediatizat și că nu se întreprind acțiuni civice atunci când câinii vagabonzi reprezintă pericol pentru oameni. Mai mult, acuză presa că a dezinformat opinia publică.

„Vreau să-mi înțelegeți regretul și mi-am cerut ietrare pentru metoda de a transporta inadecvat acel câine. Dar este absurdă acuzația că am maltratat, violat, am tratat inuman acest patruped.

Nu se gândesc acei reporteri greșit formatori de opinie, că blestemurile, suferința pe care o pricinuiesc mie și familiei mele o să vă ajungă? Nu vă bleste, să vă păzească Dumnezeu, dar au dus lumea în eroare, sunt deja peste 30 de mii de semnatari ai petiției”, a spus Văluță.

În încheiere, Văluță îndeamnă Mitropolia „să contribuie la ajutorarea și chiar soluționarea acestei probleme. De exemplu, la spovedanie, un creștin cu păcate poate primi un canon: să hrănești câinii vagabonzi. Hrăniți fiind ei nu vor mai fi agresivi. Să le dea o bucată de pâine, poate să-i adopte”.

Amintim că la 22 iulie curent, pe rețelele de socializare au fost publicate fotografii în care un câine este legat de o mașină și târât pe drum. Acțiunea a fost întreprinsă de diaconul Ghenadie Văluță.

„M-am comportat omenește, nu l-am otrăvit sau ucis. Acești câini sunt periculoși”, și-a explicat Ghenadie Văluță gestul.

La 24 iulie, Mitropolia a anunțat suspendarea acestuia din funcție.


Pub