(video) Cum comentează Sîrbu solicitarea intentării unui dosar pe numele lui Leancă

Deputatul PD, Sergiu Sîrbu, a comentat solicitarea Comisiei parlamentare privind inițierea unui dosar penal pe numele lui Iurie Leancă. Democratul spune că „la Guvern au fost foarte mulți demnitari care au ridicat mâna pentru multe decizii, inclusiv actualul prim-ministru și că justiția nu trebuie făcută în Parlament, ci în instanțele de judecată”.

Foto: UNIMEDIA

„Consider că justiția nu trebuie făcută în Parlament, nu la TV, dar în instanțele de judecată. Sunt organele competente care ar trebui să se clarifice, doar că atunci la Guvern au fost foarte mulți demnitari care au ridicat mâna pentru foarte multe decizii, inclusiv actualul prim-ministru. Dacă au fost legale sau nu, nu vă pot spune acum.

Eu personal am fost la Comisie și am dat explicații ce țin de unele documente din 2012. Dacă cunosc ceva, eu sut gata să ajut aceasta comisie. Doar că aceasta nu trebuie să fie judecată”, a spus Sîrbu.

UNIMEDIA amintește că după audierile de ieri, 25 iulie, Comisia parlamenatră de anchetă a decis să înainteze la Procuratura Generală primul demers privind deschiderea unui dosar penal pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane de demnitate publică, inclusiv pe numele fostul prim-ministru Iurie Leancă, pentru punerea în aplicare de către aceștia a procesului de deposedare a statului de pachetul de control la Banca de Economii.

Iurie Leancă susține că acestea ar fi niște acuzații politice nefondate și denigratoare la adresa sa.

Astăzi, 26 iulie, Slusari a menționat Procuratura Generală ar trebui să-i facă un dosar penal pe fapte și lui Valeriu Lazăr.

Amintim că la data de 10 iunie, în cadrul ședinței Parlamentului, deputații au constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Din 24 iunie, au început audierile privind frauda bancară din sistemul bancar al RM.


Pub