Incident armat în Los Angeles
Externe 26 iulie 2019, 15:42 | 1141

Alertă în Los Angeles. Patru persoane au murit, iar alte două au fost rănite, după ce un individ de 26 de ani și-a atacat familia, iar apoi mai mulți oameni din stradă. O operațiune de amploare a fost demarată pentru a-l reține pe suspect. Detalii despre cele întâmplate aflați din următorul grupaj de știri externe.

STATELE UNITE Potrivit presei americane, totul a început în urma unei dispute familiale. Atacatorul, un tânăr de 26 de ani, și-a omorât fratele și tatăl, iar apoi și-a rănit mama. După aproximativ 45 de minute, a ucis o femeie într-o benzinărie din apropierea locuinței. Un angajat al benzinăriei a fost şi el împuşcat şi se află în stare gravă la spital. Ulterior, suspectul a mai ucis două persoane, una dintre acestea se afla într-un autobuz de linie. Poliția americană a demarat o operațiune de amploare pentru a-l prinde pe suspect, iar după câteva ore de căutări, el a fost reținut.

LIBIA Cel puţin 116 imigranţi au murit în urma unui naufragiu produs în largul Libiei, în sudul Mării Mediterane. Potrivit presei italiene, la bordul vasului se aflau 300 de oameni. 132 de persoane au fost salvate şi au făcut cale întoarsă în Libia, iar aproape 50 sunt date dispărute. Este vorba despre cea mai mare tragedie de acest fel produsă anul acesta, a declarat şeful Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

TURCIA Captură record în Turcia. Polițiștii au descoperit 271 de milioane de dolari în bancnote falsificate în timpul unui raid într-o tipografie ilegală din Istanbul. Cinci persoane au fost arestate, iar alte două sunt date în urmărire. Unul dintre suspecții reținuți tocmai fusese eliberat din închisoare, unde a ajuns pentru presupuse legături cu rețeaua lui Fetullah Gulen, acuzat de puterea din Turcia că a organizat puciul eșuat din iulie 2016. Anchetatorii încearcă să afle acum dacă banii au legătură cu acest cleric. 

Opinia ta contează. Comentează!