Şor a apărut... La televizor
Politic 26 iulie 2019, 20:16 | 5845

Ilan Sor a aparut astazi in atentia publica, dupa ce nu a fost vazut timp de o luna si jumatate. Doar ca nu in fata presei, ci intr-o inregistrare video difuzata de una dintre televiziunile pe care le controleaza. Deputatul partidului care ii poarta numele n-a spus unde este si nici cand are de gand sa iasa in fata oamenilor, ci s-a plans de amenintarile lansate la adresa sa, a familiei sale si a colegilor de formatiune politica.

Ilan Şor a declarat că planifica să apară la şedinţa de judecată programată pentru 19 iulie, dar cineva din Curtea de Apel Cahul l-ar fi sunat pe avocatul său şi l-ar fi anunțat că şedinţa va fi amânată din cauză că unul dintre judecători este bolnav.

Şor a mai spus că ar fi primit informaţii precum că asupra judecătorilor din Cahul se exercită presiuni din partea noilor guvernanţi şi anume din acest motiv avocatul său a solicitat recuzarea completului de judecată, cerere care a fost respinsă.

Şor a spus că ar fi primit ameninţări de la unii oameni din anturajul lui Igor Dodon şi al Maiei Sandu, dar nu a dat niciun nume. Totodată, a anunţat că este gata să organizeze proteste față de actuala putere dacă, cităm, „poporul îi va cere asta”.

Vicepreşedinta Partidului Şor, deputata Marina Tauber, nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor unde se află Ilan Şor şi când va apărea în faţa oamenilor.

Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp a făcut o interpelare către Curtea de Apel Cahul, prin care i-a cerut instanţei să explice de ce Ilan Șor a fost anunțat doar în urmărire națională, nu și internațională?

Purtătorii de cuvânt ai premierului și șefului statului nu ne-au răspuns la telefon pentru a comenta declarațiile lui Șor, iar ofițerul de presă al Curții de Apel Cahul a spus că afirmațiile lui nu corespund adevărului.

Curtea de Apel Cahul a admis joi demersul procurorului de caz Andrei Baeşu şi a emis mandat de arestare pe numele lui Ilan Șor. De asemenea. deputatul cercetat penal în dosarul fraudei din sistemul bancar a fost dat în urmărire naţională. 

Opinia ta contează. Comentează!