Replici la numirea candidaților la CC
Social 26 iulie 2019, 20:29 | 1840

Modul in care au fost alesi doi candidati pentru functia de judecator al Curtii Constitutionale este unul cu multe semne de intrebare. Fosta judecatoare a Curtii de Apel Chisinau Domnica Manole crede ca a fost exclusa pe nedrept din cursa. Presedintele Comisiei juridice, numiri si imunitati, Sergiu Litvinenco, a declarat ca de vina ar fi membrii comisiei, pentru ca au apartenenta politica. Subiectul a fost abordat aseara la emisiunea „Cabinetul din umbra” de la Jurnal TV.

Jurnalistul Alex Cozer a remarcat faptul că Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu au fost favorizați cu un punctaj considerabil mai mare decât ceilalți participanți la concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

De vină ar fi actualii membri ai comisiei, care au apartenență politică, consideră președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu sunt candidații desemnați în urma concursului organizat de Parlament pentru ocuparea funcției de judecător la Curtea Constituțională. Eșanu a fost notat cu punctaj mare de către deputații socialiști și de Dinu Plângău de la Blocul ACUM Platforma DA și PAS. Plângău a acordat însă punctaje egale cu ale lui Eșanu și pentru Domnica Manole și Tatiana Răducanu. Cu un punctaj înalt, dar abia pe poziția a 3-a, l-a notat și deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Pe locul 2, Eșanu a fost văzut de către deputații PD, Sergiu Sârbu și Igor Vremea. Vladimir Grosu a obținut 506 puncte și s-a clasat pe locul doi. Acesta a primit punctaj maxim de la cei doi deputați PD, dar și de la Sergiu Litvinenco. Dinu Plângău l-a văzut pe Grosu pe locul 4, în timp ce socialiștii i-au acordat punctaje mai slabe. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie