Tesla îşi pune vânzările pe roate! Câte cel puţin 100000 de maşini vor putea fi realizate în trei luni

Este dificil să fii un producător de maşini doar electrice şi să menţii vânzările fără lansarea periodică de produse noi, însă nu este imposibil. O demonstrează americanii de la Tesla care, acum câteva ore au publicat rezultatele financiare ale trimestrului II din acest an.

Aflaţi că aceste trei luni de zile au fost cele mai productive în termeni de performanţă a vânzărilor: în total au fost înmânate clienţilor 95.356 de maşini electrice, în timp ce au fost produse alte 87.048. În acelaşi timp situaţia nu s-a lăsat fără pierderi – cifra constituie 408 milioane de dolari.

Rezultatele sunt de aproximativ două ori mai mari decât așteptările analiștilor, deși compania, obișnuită cu un bilanţ “la limită roşie”, nu dramatizează situaţia. Anterior s-a întâmplat să piardă chiar şi peste un miliard de dolari într-un trimestru!

Acum însă, potrivit experţilor Tesla, lucrurile merg bine. Din cele 408 milioane aproximativ 117 au fost pierdute din cauza restructurării și a “altor motive”. Finanțarea care a putut fi găsită într-o perioadă anterior critică a permis creşterea numerarului şi a echivalentelor sale la 5 miliarde de dolari. Marja a scăzut din nou la aproximativ 19% comparativ cu 20% cât a fost în trimestrul anterior.

Pentru că lucrurile merg bine, se prevede şi un viitor luminos. Noua uzină Gigafactory din Shanghai va începe producția de sedanuri Model 3 deja în acest an (actualmente se importă şi instalează toate echipamentele). Pe de altă parte, uzina din Fremont, California, este deja în măsură să producă câte 7.000 de exemplare Model 3 pe săptămână, iar până la sfârşit de an performanţa de producţie va putea creşte până la 10.000 de unităţi de fiecare model.

Într-un final a fost confirmat şi calendarul startului producţiei noului Model Y: crossoverul electric intră pe linia de asamblare americană abia din toamna anului 2020. Datorită agregatelor pe care le are în comun cu Model 3, dar şi a preţului mai mare, compania se aşteaptă la o marginalizare mai mare de la acest produs.

Previziunile de performanță rămân aceleași: în acest an Tesla intenționează să producă între 360 şi 400 de mii de vehicule electrice. Având în vedere faptul că în prima jumătate a anului au fost făcute în jur de 158.000 de autoturisme, aceasta înseamnă un nou record: în medie, cel puțin 100.000 de vehicule electrice vor apărea în fiecare din trimestrele rămase din 2019. Respectiv, Tesla promite că în trimestrul al treilea va ieşi la zero din punct de vedere a pierderilor, iar în ultimul va avea un profit.

În concluzie, cu toate aceste rezultate, investitorii nu prea au rămas impresionaţi. Imediat, în primele ore după anunţarea rezultatelor financiare, acţiunile Tesla au scăzut în valoare cu 10%.

Vezi şi: Tesla s-a apucat să vândă maşini electrice rulate, verificate şi cu garanţie

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/