Ședința CSP a eșuat. Șeful statului a solicitat Parlamentului să identifice o candidatură pentru funcția de procuror general interimar

Anticoruptie.md
26/07/2019

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) nu a putut să înainteze vineri șefului statului o candidatură pentru funcția de procuror general interimar. Ședința nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum, din cei opt membri, au făcut act de prezență doar patru.

Conform noului cadru legislativ, în cazul în care CSP nu propune candidatura în termenul indicat, procurorul general interimar este desemnat, prin decret prezidențial, la propunerea legislativului. Președintele Igor Dodon a solicitat Parlamentului să stabilească data-limită, 31 iulie curent, pentru propunerea și desemnarea candidaturii.

Persoanele care își înaintaseră candidaturile pentru această funcție au fost Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Radețchi, procurorul pentru misiuni speciale în cadrul Procuraturii Generale, și avocatul Anatolie Istrate, care l-a apărat pe Gheorghe Petic.

Fostul procuror general Eduard Harunjen și-a dat demisia pe 11 iulie curent, invocând o agravare a stării de sănătate. Atribuțiile acestuia sunt exercitate de către adjunctul său, Igor Popa.

Anticoruptie.md
26/07/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii