image
Sursa foto: echipa902

Gestionarii blocurilor locative, îndemnați să întreprindă acțiuni de combatere a ambroziei

Gestionarii blocurilor locative sunt cei care trebuie să întreprindă acțiuni de combatere a ambroziei pe teritoriile pe care le au în gestiune. Șeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că pe șantiere responsabili de cosirea ambroziei sunt proprietarii construcțiilor nefinalizate.

Ambrozia, numită și iarba pârloagelor sau floarea pustiei, capătă răspândire extinsă. Crește pe marginea drumului sau pe terenurile lăsate pârloagă, în grădini, printre culturile de cereale și de floarea-soarelui. Este periculoasă întrucât provoacă alergii, iar la sfârșitul verii și începutul toamnei este unul dintre factorii agravanți ai astmului bronșic.

În toamna anului trecut, au fost adoptate prevederi legale care obligă gestionarii să prevină răspândirea buruienilor. Cei care nu o fac riscă amenzi de până la 1500 de lei în cazul persoanelor fizice și șase mii de lei pentru persoanele juridice. Sancțiunile sunt aplicate de către Inspectoratul de Protecție a Mediului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: