image
Sursa foto: captură video

A vrut să traverseze Canalul Mânecii cu flyboard-ul, dar a căzut în mare

Franky Zapata, supranumit „soldatul zburător”, a încercat să traverseze Canalul Mânecii pe flyboard, dispozitivul pe care l-a inventat, însă a căzut în mare, în apropierea punctului de realimentare cu kerosen. Bărbatul a fost salvat și a avut șansa că nu a fost rănit.

Fost campion la jet-ski, Franky Zapata voia să traverseze Canalul Mânecii, în zbor, cu ajutorul invenției sale, în doar 20 de minute, la o viteză medie de 140 de kilometri pe oră, conform BBC.

Zeci de oameni au venit joi dimineață în localitatea Sangatte, situată pe coasta franceză, pentru a asista la momentul în care Zapata a decolat cu flyboard-ul său.

Pentru traversarea de aproape 35 de kilometri, inventatorul a fost, însă, nevoit să-și realimenteze în zbor invenția, scrie libertatea.ro.

Odată ajuns la 18 kilometri distanță de coasta franceză, Zapata a vrut să aterizeze pe o barcă pentru a alimenta cu kerosen, însă a căzut în mare. Potrivit sursei citate, Franky Zapata a fost salvat și nu a fost rănit.

Este o mare dezamăgire. A ratat aterizarea pe platformă la doar câțiva centimetri un membru al echipei lui Franky Zapata „Am exersat manevra zeci de ori pe vreme mult mai rea”, a spus unul dintre membrii echipei inventatorului pentru postul BFM TV.

Tentativa inventatorului a avut loc la exact 110 ani de la momentul în care Louis Blériot a traversat Canalul Mânecii cu un aparat de zbor în 1909. „Soldatul zburător”, vedetă de ziua națională a Franței Cunoscut drept „soldatul zburător”, Franky Zapata a făcut senzație la parada militară organizată la Paris, de 14 iulie, ziua națională a Franței.

Flyboard-ul inventat de Franky Zapata este aproape cât un skateboard și este propulsat de cinci motoare cu reacție care sunt alimentate cu kerosen din rezervorul aflat în rucsacul zburătorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: