Iurie Bolboceanu spune că i-a fost deschis un alt „dosar fabricat”: În schemă ar fi implicat Dorin Damir

Fotul deputat democrat Iurie Bolboceanu susține că figurează într-un nou dosar deschis pe numele său și care ar fi „fabricat”. Dânsul afirmă că în 2011, ex-procurorul municipiului Chișinău Ivan Diacov a făcut public un dosar de corupție, potrivit căruia fostul vice-ministru Alexei Vîrlan a depus o plângere prin care a scris că Bolboceanu ar fi cerut mită de 50 de mii de euro pentru a angaja o anumită persoană în funcția de ministru. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Foto: cotidianul.md

În această „schemă” ar mai fi fost implicat și Dorin Damir, președintele asociației FEA și al UFSC, și finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc. Omul de afaceri i-ar fi spus unei persoane să dea mărturii false contra lui Bolboceanu în acest dosar, spune politicianul.

„Au fost două variante. Prima a fost fabricarea unui dosar în baza declarațiilor lui Vîrlan. Eu de acestă situație am afla peste un an după ce a fost realizat. În 2010 dosarul a fost fabricat, iar în 2011 eu am aflat. Când am aflat că dosarul există am început să investighez…Dintr-un martor pe dosar a fost trecut în bănuit, iar mai apoi a fost condamnat la opt ani de închisoare (pentru așa zisele nereguli la un pământ de șase arii), pentru că a refuzat. În 2015 de acest martor s-a apropiat o persoană, chiar dacă era condamnat venea, se întâlnea cu persoane la Partidul Democrat ca acelea să-i propună „Tu trebuie să scrii pe Bolboceanu și atunci noi o să hotărâm întrebarea ta”.”, a declarat fostul deputat.

Bolboceanu zice că persoană care a fost rugată să dea mărturii false contra sa ar fi refuzat.

„El a refuzat, aducând explicațiile: „Eu sunt în căutare, cum eu pot să mă duc să scrie ceva pe Bolboceanu”. El s-a întâlnit cu Damir, șoferul lui și mai multe persoane. Erau în relații amicale. De la Damir și vine propunerea că „nu trebuie să vii să scrii. Noi venim la tine cu tot scrisul, tu îl iscălești și mai mult de la tine nu se cere nimic”. Acesta persoană atunci se ascundea în regiunea transnistriană”, a mai precizat Boloceanu.

Dorin Damir nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de fostul deputat. Contactat telefonic de UNIMEDIA, Damir are telefonul închis.


Pub