Mâine va fi lansat concursul pentru selectarea candidatului la șefia Procuraturii Generale: CSP se întrunește în ședință

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) se întrunesc mâine, 26 iulie, în ședință, la ora 10:00. Pe ordinea de zi sunt înregistrate cinci subiecte, printre care formularea și înaintarea propunerii de desemnare a procurorului general interimar și anunțarea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general.

Foto: UNIMEDIA

În acest sens, șeful statului, Igor Dodon, a declarat că dacă candidatura ce va fi înaintată mâine de către CSP nu va „sufla încredere” acesta va fi respins.

„Mâine este ședința CSP, care trebuie să înainteze președintelui un candidat. Dacă nu voi avea încredere în candidatul propus, președintele are tot dreptul să-l refuze, iar Parlamentul să desemneze o altă persoană”, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unei emisiuni în direct la Radio Moldova.

De asemenea, Dodon a dat asigurări că într-o săptămână Procuratura Generală va avea un alt procuror general interimar.

„Până pe 31 iulie vom avea un alt procuror general interimar, care va munci profesionist”, a mai adăugat Dodon.

CSP / Sursa:procuratura.md

UNIMEDIA amintește că interimatul funcției de procuror general este asigurat de Igor Popa, după ce Eduard Harunjen a fost spitalizat, iar ilterior și-a anunțat demisia.


Pub