Deputatul ACUM, Dinu Plîngău, își exprimă dezacordul față de obiectivitatea concursului pentru funcția de judecător la CC din partea Parlamentului

Deputatul ACUM, Dinu Plîngău, își exprimă dezacordul față de obiectivitatea concursului de selectare a candidaților pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Parlamentului, câștigători fiind numiți Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu. Dânsul susține că procesul s-a axat în exclusivitate pe profesionalismul candidaților și s-a exclus alte două criterii cum ar fi meritocrația și integritatea persoanelor.

Foto: UNIMEDIA

„În procesul de selectare s-a văzut în mod clar o determinare de a facilita anumiți candidați și a discredita alții, chiar dacă aveau o pregătire profesională identică.

Nu recunosc obiectivitatea evaluărilor făcute ieri și constat că s-a produs un complot asupra independenței justiției, analizând procesele care au avut loc în complexitatea lor”, a scris Dinu Plîngău pe pagina sa de Facebook.

Dinu Plîngău / Sursa:fb
Dinu Plîngău / Sursa:fb

Amintim că la data de 26 iunie, membrii Curții Constituționale au demisionat in coprore.

De menționat că mai multe organizații ale societății civile și persoane fizice și-au exprimat regretul profund față de modul în care, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională (CC) a generat o criză politică fără precedent și au cerut demisia neîntârziată a judecătorilor constituționali.

Vezi AICI cei 13 candidații care au fost admiși la concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului.

Concursul de selectare a candidaților la funcția de judecător al Curții Constituționale din partea Guvernului se va desfășura pe data de 6 august a.c. Acesta va consta din competiția dosarelor și interviuri cu toți candidații.


Pub